fredag 5 mars 2010

Välkomna till Gustafs Skåls nya hemsida!

Kära medlemmar i går lanserades SGS nya hemsida officiellt.

Skillnaden mellan den gamla och nya hemsidan

Även om den nya hemsidan erbjuder en helt ny design så är de stora förändringar under ytan. Vår nya sida är dynamisk vilket i korthet innebär att den är baserad på en databas och byggs ihop varje gång någon klickar på en länk. I praktiken innebär detta en helt ny flexibilitet som gör det möjligt för sidan att växa allt eftersom våra behov förändras.

Web 2.0

Den gamla statiska hemsidan fungerade som en vinjet för sällskapet. Den nya sidan är tänkt att fungera som ett medel för kommunikation mellan medlemmarna. Därför finns det i nuläget en chat och ett forum. I framtiden finns planerat; omröstningar, möjlighet att kommentera artiklar och bilder mm.

Bildarkivet

I det nya bildarkivet så skapar och administrerar du dina egna album. Det enda som behövs är att du aktiverar ditt privata lösenord sen kan du börja tanka upp bilder.

Länkarkivet

Det nya länk arkivet gör det möjligt för dig att på ett enkelt sätt föreslå nya länkar.

SGS utskick

Från och med nu administrerar du dina egna epost-uppgifter från hemsidans medlemsdel. Om du byter epost-adress måste du själv ändra på hemsidan för att du ska fortsätta få utskicken.

Den nya sidan är ett lagarbete

En stor fördel med att sidan är dynamisk är att flera kan hjälpas åt att administrera den och det behövs inga kunskaper i html. En person sköter bildarkivet, en kalendariet, en länk arkivet, en chatten en forumet och så vidare.

Vill vara en del av redaktionen?

Just ny söker vi:

Artikelskrivare

Matbloggare

Ansvarig för dokumentarkivet

Ansvarig för forumet

Ansvarig för medlemsutskicket

Hur du får tillgång till medlemsdelen

Om du sedan tidigare finns i Sällskapets e-postlista

Klicka på ”logga in” i övre högra hörnet och klicka sedan på ”glömt lösenordet?”

Du kommer till en ny sida där du fyller i den e-postadress som finns i Sällskapets e-postlista. Följ sedan instruktionerna i det mejl du får (OBSERVERA att användarnamnet är ditt för- och efternamn med mellanslag mellan namnen).

Om du inte tidigare uppgivit din epost-adress

Skicka en mejl till redaktionen@gustafsskal.se, så lägger vi upp dig manuellt. Du får då ett temporärt lösenord. Kom ihåg att ändra lösenordet under ”mina uppgifter” första gången du loggar in!

Eder ödmjukaste tjänare

Carl Håkan Essmar
Sällskapet Gustafs skåls Nätmästare